Chicken satay

 
Pappa är världens bästa kock. No words needed

Söndagsångest på en måndag

Idag är det plugg som står som prio ett. Matte framförallt, skoj då. Men behöver också plugga en massa annat. Kan inte riktigt förstå att bara till nästa vecka har jag: en inlämningsuppgift, två muntliga presentationer, två prov + läxor. Allt detta på 4 dagar, nej detta är inte okej. Hoppas veckan går fort iallafall. Om vi återgår till dagen, jag måste ta och städa mitt rum pga ser ut som en mildare variant av ett bombnedslag och så har jag träning ikväll, modernt! Åh förresten, har fått flera frågor om datumen jag ska dansa snövit, fick veta förra veckan och det är den 7, 13 och 15 december som gäller (hmm ska spela på fredag den 13e.. + att det är lucia då, intressant). 
 

Dansfotografering

Strax innan sommarlovet fick jag, som tack för att jag gick modevisning åt dansakademin i vintras, ta lite dansbilder! Jag fick bilderna i onsdags av min danslärare som även tog dom. Här är några av bilderna, kanske lägger upp fler någon annan gång. Vet egentligen inte riktigt vad jag tycker, det är så fruktansvärt svårt att bli bra på denna typ av bilder, minsta lilla fel syns liksom. Men eftersom detta var första gången jag blev fotad på detta vis så är jag endå hyfsat nöjd.
 

Långhelg

Nu är det långhelg! Så sjukt passande faktiskt. Har så galet mycket skolgrejer jag måste ta itu med så tre dagars helg är det som behövs. Asså det är helt sjukt mycket verkligen, får lite ångest så fort jag tänker på hur mycket det är. Men det är bara att börja. Som ni kanske gissat så kommer jag spendera kommande dagarna simmandes i havet av plugg. Och så lite träning på det också! Har snövit repetition vid femtiden idag fram till kvällen och så kanske jag drar till gymmet på söndag/måndag.
 
Nej nu ska jag gräva ner mig i allt plugg, vet typ inte vart jag ska börja för jag har så mycket haha nej nu jävlar

Beautiful black - inspo

 

Layers

Jeansskjorta från hm, stickad tröja från American Appareal och kavajjacka från hm!


Sweet dreams


De blir..

.. att plugga. Har fått inlämningsuppgifter, läxor, prov och redovisningar i överflöd känns det som just nu. Det är inte lika mycket som det känns så jag måste ta och skriva en lista på allt för att få lite struktur. Allt är kaos i mitt huvud. Idag har jag haft italienska i språkstudion (lol), engelska där vi pratade om att skolsystemen tar bort alla kreativa ämnen som då "dödar" kreativiteten hos unga eller vad man ska säga. Mycket intressant faktiskt! Tycker definitivt att vi borde ha mer kreativa ämnen i skolan (detta togs upp pga att vi har fått göra en "kreativ uppgift" som skulle ha med shakespears "förbjudna kärlek" ur romeo och julia att göra igrupper under några veckors tid, min grupp gjorde en film, en helt jättelolig, älskar den!), svenska och matte. Slutade 14.20 och nu är jag hemma, ska plugga lite innan jag drar till träningen hade jag tänkt. Nej nu ska jag sluta skriva, Tjingeling!
 
Saknar detta. Balkongen på kryssningsbåten i karibien i påskas. Detta var precis när vi lämnat Miami för karibiska öarna och hela familjen var helt exhalterade och glada över att påbörja resan. Åååh

Kvällsfunderingar

 

Mot le skola


BARBOUR

 
Här är några fula bilder på min fina barbour jacka som jag köpte i somras. Den är fleecefodrad så den tål relativt mycket kyla, kan inte riktigt börja använda den än (enligt mig iallafall), men snart så! Quiltad, mörkblå, rutiga ärmändar, svart manchesterkrage. Jag är nöjd.

Plugg och gym

Gääääääääsp vad trött jag är. Sov ca 10 timmar inatt och ändå är jag såhäääääääääääääääär trött? Idag ska jag räkna lite matte hade jag tänkt, vi får se hur det går för varje gång jag försöker så får jag ont i huvudet. Coincidence, I think not. Senare på eftermiddagen ska jag åka till gymmet med päronen, skönt! Har inte vart på gymmet på ett tag nu så det känns mycket bra. Det kommer ungefär vara det mest händelserika under den här dagen. Kan försöka lägga upp några bilder på min barbour jacka jag köpte i skottland som jag fortfarande inte visat er. Men det får bli senare. Ha en trevligt söndag!
 
Mitt fina sällskap i skrivande stund, Zingoooo

Någonting jag inte kan klara mig utan

Ett väldigt långt inlägg. Skulle vara roligt om ni orkade läsa. men om ni inte vill så kan ni bara skita i det. Var på skrivhumör bara, vilket inte händer ofta. Ni kanske tycker detta är ointressant och tråkigt, ni kan scrolla förbi allt och kolla på bilderna istället om ni hellre vill det.
 
Dans.
 
Jag har dansat sen jag var ca 6 år gammal. Mamma frågade mig om jag vill prova på jazzdans och jag vart genast ivring och svarade ja. Efter första dansklassen på dansakademin i ekebybruk (de gamla fina lokalerna) var jag helt fast, jag älskade det från start. Jag började dansa jazz en gång i veckan ett tag sen ökades det successivt på. Jag testade på balett som jag inte var helt såld på från början så det gick lite till och från i några år. Efter ett par år fick jag flytta upp i nivån på jazzdansen till en såkallad "jazzlinje" som dansakademin har. Då kallades linjerna för jazzlinje 1, 2, 3, 4, 5 (varav 5 var de avancerade tonåringarna/vuxna). Att gå i en linje innebar att dansa två gånger i veckan med samma grupp och lärare, jag började i 1 och efter ett tag fick jag flytta upp till 2. Jag började även på en "danslinje" vilket innebar samma sak fast med balett istället. Började i 1 och sen flyttades jag upp till 2 där med, då fick jag även börja dansa modern dans. Då innebar dansinjen 2 balett lektioner och en modern lektion i veckan. Nu har linje systemet ändrats. Varje linje är istället uppkallade efter olika dansare. Min danlinje nu heter Baryshnikov (Michail Baryshnikov) och min jazzlinje Jackson (antagligen efter Michael Jackon hmm) och är de "högsta" linjerna på dansakademin.
 
Parallellt nångång gång under denhär tiden när jag var 9 år gammal provade jag ut till en dansensemble dansakademin anordnade (precis som snövit nu). Då var det Mowgli/djungelboken som skulle sättas upp. Audition skedde i olika steg, folk fick successivt gå hem och jag fick gå hem efter en timme ungefär. Jag vart jätteledsen och trodde att de inte ville ha med mig för jag fick gå hem så snabbt. Efter någon månad fick jag hem ett brev med en rolllista och brevid mitt namn stod den "lilla mowgli/turistbarn". Jag blev helt överlycklig, jag som trodde de inte ville ha med mig. I efterhand hade mamma pratat med hon som håller i det och hon sa att hon bestämt sig så fort jag gick genom dörren att hon tyckte jag passade perfekt som lilla mowgli bara jag kan dansa litegrann också. Det var nu jag verkligen spände upp ögonen för dans på rikigt. För mig var detta en väldigt stor grej då, kände mig så stolt och osäker på samma gång. Jag var bland de yngsta i hela ensemblen och jag kände inte någon särskilt bra (en av danslärarna och en mycket äldre elev). Det hölls ca 12 föreställningar, det kändes helt fantastiskt!
 
När jag var 11 år provade jag ut till vaksalaskolans dansklasser. Kommer ihåg att jag tyckte audition var hyfsat enkel, dock var jag helt makalöst nervös iallafall haha. Jag kände en tjej från tidigare, vi hade dansat en del jazz ihop på dansakademin men annars så kände jag ingen. Efter ett tag fick jag ett brev hem som sa att jag kommit in. Jag blev jätteglad, nu skulle jag få chansen att dansa ännu mer utan att uppoffra extra tid! Så i 6an började jag i vakasalaskolans dansklass, halva klassen dansade och halva spelade hockey. En ganska konstig blandning, det var nog tänkt att det skulle vara smart för att alla var så inriktade på sin träning men vår klass hade inte den bästa sammanhållningen. Dansarna höll för det mesta för sig och hockeyspelarna för sig, men under tiden jag gick på vaksala gillade jag endå vår klass på något vis haha. Så där gick jag från 6an till 9an. Under vaksalatiden dansade jag ganska många gånger i veckan även utanför skolan. I 6an och 7an var det 5 gånger + 2 i skolan, 8an 6 gånger + 2 i skolan, 9an 8 gånger + 2 i skolan. Skolans dans såg jag aldrig som en riktig utmaning, iallafall inte de första två åren men i 8an och 9an blev det högre nivå samtidigt som jag mer såg det som extra träning och inte den riktiga dansen. Om man går på vaksala så dansar man en balett och en modern/jazz (vartannat år jazz, vartannat år modern) i veckan.
 
Showen. Om man går vaksalaskolans dansklass får man en möjlighet att göra en show tillsammans i nian. För att ha det så krävs det mycket av eleverna. En plan, pengar, tålamod, kreativt tänkande och en stor uppoffring av tid. Showen var någonting man liksom längntade till i 6an 7an och 8an. När man började 9an kändes det helt overkligt. Vi hade möten, vi samlade in pengar (totalt behöves det ca 70 000 kr och vi var bara 11 personer) och vi möttes på fritiden flera gånger i veckan för att koreografera (vilket kunde resultera i bråk ganska ofta haha). Allt vi kunde prata om i skolan var showen, hela tiden. Om ni undrar hur det kommer sig att den behövedes 70 000 kr så kan jag säga att det var en riktig storsatsning. Vi ville ha det bästa möjliga kanske man kan säga, och då krävs det mycket pengar. Vi hyrde regina (30 000 för 2 dagar), tog foton till program och posters, lämnade in det för tryckeri, scenkläderna kostade en del,  ljud och ljus, mat, fotografi under showen, filmning under showen osv. Det hölls 5 shower, tre skolföreställningar och två helt magiska kvällsföreställningar. Ser tillbaka på detta och tycker att det är helt jävla sjukt. Att elva elever, dansare, gymnaster, konståkare (+ en fotbollsspelare som varit konståkare) åstadkom så mycket. Jag älskar vår show. Inte för att det är världens högsta nivå inom dans utan allt runt omkring. Dansklass är grymma.
 
Under vaksalatiden var jag med i ytterligare två dansensemblar som dansakademin satte upp. "Nötknäpparen" när jag gick i 7an och "vi är vatten" i nian. I nötknäpparen (som spelades i pelle svanslös roller) blev jag en kattunge, en kattsoldat och en polka gris (lol). Det var kul men pga att jag inte fyllt 13 när audition hölls så blev jag fast i "småttingroller". "Vi är vatten" var en abstrakt och mer "konstnärlig" föreställning där bara 11 personer kom med i ensemblen. Vi skulle vara vatten. hela föreställnigne inspirerades av vatten, vår lärare tog med oss till ett bad där vi fick prova dansa i vatten för att känna känslan, vi "lekte" med vatten i danssalen med flaskor och hinkar för att pröva oss fram. Enligt mig vart föreställningen väldigt bra även fast jag var stessad under denna period pga showen i skolan så träningarna till denna föreställning kunde vara lite seg. Föreställningen var uppdelad i två delar, en som bestod av ungefär 4/5 olika lite mer lekfulla nummer eller vad man ska säga, vi använde oss abland annat av stora "pilates" bollar och vattenflaskor. Andra akten var mer seriös, just den akten älskade jag, där fick vi dansa ordentligt (+ hälla stora hinkar med vatten på oss själva i slutet och plaska omkring i haha). 
 
Snövit. Just nu jobbar dansakademin på föreställningen "snövit". Audition till denna föreställning gjorde jag förra året i vintras. Totalt var det ca 80 pers som sökte (varav 40 var "småbarn" och 40 var tonåringar/vuxna). De små hade sin audition på dagen och vi på kvällen. Jag tyckte de gick helt okej, inte det bästa jag gjort direkt men endå helt hyfsat. jag tyckte typ att improvisations delen gick bäst vilket är ganska ovanligt, tycker att det kan bli tjatigt när lärare ber oss improvisera pga att man inte får tänka var man ska göra, man ska bara vara. Men jag kommer ihåg att jag verkligen kunde komma in i det så det var jag nöjd över iallafall. Nån vecka senare fick jag ett telefonsamtal när jag var i skolan och precis hade slutat från en av mina danslärare som håller i det hela. Han berättade att de valt ut mig att spela snövit och jag var helt jättejätteglad!! Så nu pågår träningarna för snövit. Vi har gjort ungefär hälfen nu skulle jag gissa. Jag har hittills fått göra ca 4 scener, nästa vecka ska en ny scen repas in och på höst lovet ska vi på fre,lör,sön träna heldagar för att sätta övriga scener, så skojj!! Det hålls 6 föreställningar i december. Datumen är satta (6,7,8,13,14,15), jag spelar snövit i tre av dem, vet dock inte vilka än. Det kommer att bli så fantastiskt roligt!
 
Vårföreställningar är någonting uppsaladansakademi sätter upp varje år på stadsteaterns stora scen. Det hålls runt 7 föreställningar totalt under en helg. Tre småbarnsföreställningar, två eftermiddagsföreställningar (vilket brukar vara barn och tonåringar/vuxna på nybörjar och mellan nivå typ) och två aftonföreställningar (mellan och avancerade tonåringar/vuxna). Varje år har föreställningarna ett tema. Det har till exempel varit tid, sommar, kontraster och detta år var det dröm tema. Har de senaste åren varit med i vädigt många nummer, vilket är helt fantastiskt roligt! Förra året var jag med i 7 nummer (jazz, modern, 2 balettnummer, vinnare av koreografitävlingen, vaksalaskolan år 9 och ett urdrag från "vi är vatten") i år var jag med i ett jazznummer, en modern, en balett, visning av profilkläder (världens flummnummer haha) och ett urdarg ur "snövit" /snövits duett med jägaren). ÄLSKAR vårföreställningatider, de är så underbara!
 
Har fått uppräda väldigt mycket. Vårföreställningarna ända sen jag var liten varje år, koreografitävlingar (två gånger varav en vann vi från vaksalaskolan), massa uppträdanden på stan och i gränby C, showen i nian, dansensemblarna och lite annat (även fått medverka i några modevisningrar som dansakademin har stått för i gränby C och i boland city haha)
 
Jag har en speciell kärlek till jazzdans. Det är liksom min grej kanske man kan säga. Har alltid älskat jazz, jazz är bäst! Tycker så mycket om de andra stilar jag dansar också, modern är helt superkul och även balett har jag vekligen fått någonting för också. Street och hiphop stilar har jag utövat en helt del under mitt liv också. Älskar det, har bara inte tid att gå, dansar redan för mycket hehe. Men ack vad det är underbart! har ju nydligen fått lära mig en house koreografi, inte alls likt street eller hiphop men det ligger endå i de riktningen eller vad man ska säga. Fyfan vad det var kul (och helt jävla sjukt konditionskrävande)! Ska försöka klämma in en houselektion i veckan nästa termin, hoppas det går!! Har även dansat en del lyrisk jazz och contemporary, det är också väldigt roligt!
 
När jag var yngre gick jag och dansade på både uppsaladansakademi och dansstudion i norby. På dansstudion tog jag mest streetklasser som var riktigt bra, provade även detas balett (som jag inte var så förtjust i) och contemporary som jag gillade. Tyckte studion var helt okej då men jag har alltid gillar dansakademin mer, så det var där jag stannade!! Gillar min dansskola så mycket! 
 
Jag har en hel del under mitt liv deltagit i olika dansläger och workshops. Ända sen jag var liten. Har varit på dansakademins olika sommarläger de höll när jag var liten, dansstudions höstlovsläger några gånger, ett dansläger ute på kolmården två gånger en vecka åt gången, focusdance "läger" två gånger + sommarjobbat för dem förra året via kommunen (här i uppsala allstå) vilket innebar att få prova på hur det är att vara en proffessionell dansare i ett kompani, Bounce summercamp typ 4 gånger (bounce har varit, de har slutat nu, sveriges största dansgrupp med mest fokus på street men även lite jazz, de har även tunerat runt i europa med sina helt grymma föreställningar) där man fick ta klasser för medlemmarna i gruppen i Stockholm. Jag har även gått på en massa workshops bland annat en för den världskända koreografen Mandy Moore nu i somras när hon kom till huvudstaden till balettakademin (hon har vunnit massa emmys och grejer för sina koreografier i det amerikanska kända programmet "so you think you can dance"). Förra sommaren deltog jag i en danskurs på Indiana university i USA i två veckor. 20 amerikanska tjejer och jag. Det var verkligen en upplevelse i sig, dansen var helt okej men allt omkring var det som var häftigt. Jag flög till och från USA själv, bodde i collage dorms, dansade heeeeeela dagarna, fick mig en rejäl dos engelska, åh allt var så coolt!
 
Här kommer ett gäng heeelt blandade bilder.
 
                    
Det svider nästan lite att lägga upp bilden till vänster, fyfan vad ful haha. Alexandra 9år från föreställningen Mowgli. (jag vet vad ni tänker.. Och nej det är inte mitt riktiga hår, vem tror ni jag är som skulle klippa mig sådär?? haha förjävla peruk)
 
 
Från föreställningen "vi är vatten" för ca 1 1/2 år sedan
Kulturnatts upprädande förra året och i år
I gränby C
Vårföreställningarna från i år och förra året
Från vår vaksalashow "QUADRENNiUM" i nian
Från danstävlingen "skapa dans" som vi vann i nian
Modevisningar från förra året
USA förra året på intensiv kurs at Indiana University
Bounce summercamp 2011
Man blir trött utav att dansa
Och helt blå. Detta var dagen innan balen i nian
 
Lite blandade filmklipp kan jag även dela med mig när jag ändå håller på. (Fy vilket fult inlägg detta blev förrensten, men det får bli så.) vissa av dessa videor är skitfula, men struntsamma
Från "vi är vatten" http://www.youtube.com/watch?v=x2U5XW28eEc 
och http://www.youtube.com/watch?v=v5WnAfl1tOs
Från vårföreställningarna 2012 http://www.youtube.com/watch?v=grueFp96Cko
FrånQUADRENNiUMhttp://www.youtube.com/watch?v=hGThXp__8L4 (tåspetsen, utan ljud dock, men föreställer er lite pink floyd till!) och http://www.youtube.com/watch?v=MivIFCKFajw (finalen, jaa det är jag som har hår i hela ansiktet i böjan haha). Det finns fler danser på youtube därifrån också. Inte så bra kvalitet menmen. + att detta var på genrepet ,som ej gick bra
Kulturnatten 2013 http://www.youtube.com/watch?v=hEBGMfcwOmQ
 
Skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan dans.

In my Michael Kors

Bild från i våras. Hade nästan samma kläder på mig idag, jacka//Michael Kors, väska//longchamp, blus/ärmlös skjorta//mammas gamla + klocka från tommy hilfiger, juciy couture armband, marc jacobs standard örhängena, mina nya vagabondklackar (hm platåballerina på bild) och en ring!

Från årets vårföreställning

 
Hittade denna bild på Herelius tumblr, från vänster ser ni Stina, jag, Herelius. Från vårt jazznummer som jag verkligen älskade. När jag fick höra att det skulle vara "the american dream" om so you think you can dance ja ba njaaa vi får se hur detta blir men det var absolut en av mina favvodanser jag körde iår! Älskar vårföreställningarna. De är helt fantastiska, man har så mycket dansglädje man får sprida! Kan inte fatta att det snart var 4 hela månader sen, crazycrazy

Hinner aldrig blogga ordentligt

Jaa som rubriken säger, hinner jag aldrig göra ordentliga och fina blogginlägg, har just nu bara tråkiga/fula inlägg hela tiden och jag ska bättra mig, jag lovar. Hinner inte idag dock hehe (läs aldrig), måste plugga kommunikation tills imorgon och senare dra mig till träningen. På tal och träning, hade tänkt (när jag har tid då) göra ett inlägg om min träning, dvs all min dans (+ lite gym haha), vad jag dansar, när, hur jag ser på dansen/träningen, hur jag började dansa och lite så! Och så har jag en fruktansvärd bildbrist pga att mina mobil ej kan lagra mer bilder så jag måste ta och göra en bildrensning och det har jag inte orkat göra. Föråt för det här inlägget men det får bli så nu. Ciaaao
 
Bjuder i min bildbriststund på en bild från Jersey i somras för att göra detta inlägg lite mer random än vad det redan är

Funkar inte

Texten i mitt förra inlägg ville inte visas av okänd anledning.. Skrev då iallafall att jag befann mig i skolan och snart skulle dra på ett studiebesök med klassen till samhällskunskapen, sen dra och klippa mig, ha tre dansträningar och tillslut ha kostymprovning till Snövit!! Kommer inte hem förrän halv elva ikväll.. Och då måste jag plugga, yaaaayy! Aja nu har jag iallafall klippt mig och det känns jättekort även fast hon bara klippte typ 5 cm, att mitt hår kunde bli så slitet på 3 månader?! Bloggar just nu som tidsfördriv, nej nu ska jag äta!


Long dayyy


Plattången sönder så får platta håret med den här lilla skiten


Culture night jää

HÄÄÄÄÄR kan du se ett litet ihopklipp från uppträdandena i lördags om du är intresserad!

Skype med mongot i Paris

fin bild<33333333333333

Kulturnatten @Uppsaladansakademi

 
Gårdagen var riktigt bra! Vaknade vid tio, åkte ner på stan för att kolla när Mathilda sjöng (SÅ JÄVLA BRA) runt halv två och sen hade jag lite tid och fördriva innan jag skulle befinna mig i salabacke vid fyra så jag gick runt lite på stan och kollade in uppträdandena och åt en stor sallad på cupido som lunch. Sen var det lite rep i salabacke med resten av dansgänget innan vi drog oss ner på stan för att uppträda vid centralstation/resecentrum mellan 19-21! Och oj vad slut jag blev haha, vi körde väl totalt typ 6 gånger kan jag tänka mig (vilket betyder att jag dansade 12 gånger) och vi körde vart tionde minut. Housedansen tog all andan ur mig så jag jag skulle dansa jazzen efter så var jag heeelt slut varje gång haha. Det känns i kroppen nu kan jag säga, men kul var det! Idag fick bli en slappar/städ och lite plugg dag. 

VAGABOND

 
 
 
(HALLÅ GLÖM INTE ATT KOMMA TILL CENTRALSTATION (UTANFÖR PÅ FRAMSIDAN) NÅGON GÅNG MELLAN 19-21 IKVÄLL (KULTURNATTEN) OCH KOLLA PÅ UPPSALADANSAKADEMI! Ni kommer bland annat se mig dansa house (lol) och jazz. Nu ska jag ner på stan och kolla när Mathilda sjunger!! Tjingelinggg)

Inspiration - Michael Kors

 
 
 

Friday the 13th

 
Hej på er! Idag har jag bland annat blivit fotad till kattekatalogen jag snackade om förut. Haha vi fick stå i helt jätteawkward positioner och fotografen ba "ah men stå där och häng vid trappan, ja men så om ungdomar gör typ" haha världens lol på den. Nej men det var lite småkul endå! Kunde inte gå på min sista lektion (italianoo) pga att jag skulle befinna mig på nordeabanken klockan 15.30 för stipendie mottagning.  Visste inte alls vad som väntade, men det var som en liten mottagning med fika, andra stipendiater och lite folk från kommunen och nordea. Det var 4 andra individer/grupper som fått stipendie också, en tjej för sin konståkning, en tjej för sitt badminton spelande, en orkester för sitt arbete för musiken och jag för mitt dansande då! Man fick gå fram och ta emot en symbolisk check (har redan fått pengarna insatta på ett konto), blommor och ett fint diplom. Fick säga några snabba ord och blev frågad om mitt "roligaste dans minne" vilket alltid är så sjukt svårt att svara på så jag drog istället upp det minne som egentligen gjorde så jag verkligen fick min kärlek till dansen på riktigt. Nämligen när jag var nio år gammal, gick på audition för "Mowgli"/djungelboken som dansakademin satte upp (som snövit nu då) och jag blev vald att spela Mowgli som liten (bara i 2 scener men endå) och detta var då en väldigt stor grej för mig då för jag hade ju inte dansat så länge och det är ju väldas skoj att dansen hängt med och att jag nu har gått från att spela huvudrollen som liten till att spela huvudrollen som stor (snövit). Hahaha lite roligt sådär, och konstigt!! Detta har nu blivit ett jättelångt inlägg hehe så jag ska ta och runda av detta nu med att säga att jag senare gick på stan med mamma, köpte mig ett par efterlängtade skor, kollade på glasögon åt henne och så mötte vi sedan upp pappa och danne för en middag på aalto, fantastisk resturang! No otursdag här inte
 

Vad händer?

Hahaha vad är det som händer egentligen?! I somras gjorde jag, stina, pao och heedis en intervju om vår dans för en ganska okänd ungdoms tidning "word". Det skulle handla om gymnasieelever som brinner för någonting och de ville ha dansare så vår lärare föreslog oss.. Vi ba ööööh okej? Aaah och nu har dem kommit ut med tidningen och gissa vad :) DE DELADS UT I KATTES KORRIDORER IDAG. Självaste texten gör inte så mycket (frågorna vi svarade på alltså) men bilden BILDEN, har som ursäkt att jag hade dansat en intensiv 16 minutersdans som jag blev sjöblötsvettig av preciiiiis innan bilden togs. Usch
 
Aja, sen ick jag ett sms av min skola igår på matten och där stod det att jag skulle kolla min skolmail som jag då gjorde, jag har alltså blivit utvald att synas på fotos som ska tas imorgon till kattes gymnasiekatalog för nior hahaha.. " vi valde 11 elever vi tycker representerar katte och som känner sig hemma här blablabla" öööhummm okeeeej haha. 
 
Tredje grejen fick jag reda på typ tvåtre veckor sen, jag har fått ett stipendium för mitt dansande. Nordea hade stipendium att dela ut inom konst och idrott som man kunde söka till och så blev det, helkt knasigt men roligt!! Så de har en mottagning imorgon jag är bjuden till, spännande!
 
Innan dansen i eftemiddags!

Oldies

Efter att ha grävt lite bland mammas gamla kläder hittade jag dessa två jackor. Tycker de är riktigt fina! 
Hade på mig den högra idag, tillsammans med en svart långkjol och en roströdfärgad överdel/linne.
Älskar att ärva!
 

Ingrid tajm

I måndags efter skolan mötte jag upp Heedis! Vi gick runt lite på stan som tidsfördriv och satte oss sedan för en middag på espresso house innan dansen. Supermys ! Vi båda tog en fantstisk toast med mozzarella, kyckling och pesto.
Först en "try to look nice pic but fails" på moi..
.. Och sen en gullig mongobild på Ingrid!! (tog bilden på mig direkt från hennes insta och orkar verkligen inte redigera så att båda bilderna får lika filter ehe så det får se olika ut)
 
Vi ska bilda måndagstraditioner hon och jag, jappjapp

Turkisk yoghurt med valnötter, kokos, och honung. Knäcke med jordnötsmör och kokos. Varm latte.


Kulturnatten

På lördag är det kulturnatten här i Uppsala! Jag ska (i vanlig ordning) uppträda för uppsaladansakademi på stan! Vi kommer att hålla till vid centralstation från 19-21 tror jag! I tisdags trixade jag, Sofie och Pau med vår danslärare Pontus ihop en liten jazz koreografi att visa upp då och senare idag ska jag träffa Rebecka för att lära mig en housekoreografi hon gjort för några år sen och visa upp den också på lördag. HAHAHAH, HAR BARA TESTAT PÅ HOUSE TVÅ GÅNGER I MITT LIV.. hur ska detta gå? Får väl skämma ut mig lite liksom :)
 
Här är några bilder från förra årets kulturnatts uppträdande:
 
Bilder tagna av en av mina danslärare Zala Pezdir. Alla bilder utom den sista är från en modernkoreografi hon koreograferat och den sista är "avslutet" då alla som var med kommer in och faller ner på marken efter vi i svarta kläder (bara jag som syns på bilden av oss dock haha) dansat en jazz "the black swan" gjord av mina lärare Pontus och Hea. Körde även ett litet streetsolo (hahaha) men det finns inte på bild.

Plugg, städ och låta tiden rinna förbi

Har skrivit en hel del på min svenska uppsats, läst en hel del i Selma Lagerlöf boken som ska vara utläst till på onsdag, städat en hel del i mitt rum medan tiden bara rinner förbi. Snart är lördagen över, igen. Men jag är glad ändå.


Broombroom

Hejsan kompisaaar! Nu är det helg! najajajaaas! ! Igår var jag på så otroligt bra humör, ni anar inte. Jag skrattade mer än jag andades (trötttrötttrött), ALLT var kul, förstår ni hur jävla jobbig jag måste vart? Jag hade bland annat Sofia som skrattade med mig också så det var skönt haha (jag skrattade på matten pga att jag var så sjukt dum i huvudet som inte förstod någonting, som vanligt men fan vad jag ba skratta, vem hade kunnat tro att jag skulle tycka matte var kul?;) Jaja jag slutade klockan fyra och sen begav jag och Olivia oss ner på stan för att möta upp våra föräldrar och gå på körintroduktionkurs i 4 timmar. En fredagskväll. skoj. Misch. Nejdå men det var helt ok, han som pratade var bra iallafall! Idag har jag inte mycket andra planer än att plugga en del, skulle ha dragit till gymmet men jag har alltså sträckt mig i båda mina KNÄVECK?! Så besynnerligt.. och det gör verkligen jätteont, usch. Och det är jättekonstigt
 
Jag har lite bildbrist, så ni får klara er utan, det blir så tråkigt då men livet är inte alltid roligt haha

Snabb vecka

Hej!
Kom precis hem från jazzen. En av mina jazzlärare är mammaledig så vi har en vikarie hela denna termin, tror att det kommer att funka bra! Och goooosh vilken snabb vecka, känns som tisdag typ? Aja, Idag började jag skolan klockan 10.05 med kommunikation som första lektion följt av lunch, sociologi, psykologi och slutade 16.15 med retorik. På retoriken skulle vi idag ha med oss en presentation som vi tyckte var bra. De flesta tog tal av olika slag med det fanns även några som tog musikframträdanden, radioprat osv. Jag bestämde mig för att ta någonting lite annorlunda, nämligen ett dansklipp jag tycker himla mycket om! Man kan ju uttrycka sig på så många olika sätt, bland annat med kroppsspråk, i numret (som kommer från sytycd.. lol) så kan man även koppla ihop rörelserna med musiken och uttrycken i ansiktena, kläderna och då få en historia berättad. Jag tycker detta är ett väldigt bra nummer därför att det speglar samhället idag. Vi hamnar på olika platser och går olika vägar. Stycket handlar förövrigt om två män som möts på gatan, den ena har ett "fint" jobb en "bussines man" kan man kanske säga, och den andra en hemlös på gatan. Efter de kollat varandra i ögonen upptäcker de att de är gamla kompisar. Haha jag älskar att detta verkligen var det allra första jag tänkte på när han bad oss att leta efter en bra presentation.. just detta nummer liksom (vilket är skumt för jag glömmer oftast alla sytycd stycken efter jag sett dom men detta som var aktuellt typ 3 år sen har suttit kvar i huvudet).
 
HÄR kan du se klippet. själva numret börjar ca 1:14. Enjoy!

ACNE

Några halvdana bilder på min fina Acne skjorta jag fick i födelsedagspresent, invigde den igår.

4 september

Sha.
 
 
Idag har jag haft italienska, engelska (kollade på Romeo & Julliet med leonardo Dicaprio i huvudrollen, mmmummms:'), svenska och matte. Eftersom onsdagsdansen inte sätter igång förrän nästa vecka så är jag hemma hela kvällen, skönt! Då har jag massa tid att plugga vilket är bra men också jobbigt haha. Jag måste sluta göra såhär många tråkiga vardagsinlägg efter varandra varje dag men har inte orkat göra något annat, det ska bättras!

Stressmorgon, håltimmar, en lång jävla dag

Morgonen började dåligt. Haha och mitt dålig humör typ avspeglades på ett helt hyperaktivt sätt så jag har typ gått runt och skrikit hela dagen och storskrattat åt allt även fast jag ej är på bra humör egentligen, pppff jag är konstig jag vet. Jag glömde först datorn, sprang tillbaka vilket följdes av att jag missade bussen och då kom jag även på att jag inte hinner hem innan dansen, fick panik, sprang runt i huset kors och tvärs, packa träningsgrejer, hade idrott idag också så har båda idrottskläder och dansgrejer med mig, retoriklektion, idrott, lunch följt av håltimme (just nu) i 3 timmar innan mitt utveckligssamtal som börjar 15.20 och sen stannar jag kanske och pluggar lite innan jag drar till dansen och där stannar jag troligtvis kvar i stort sett heeeela kvällen lång. MÅSTE skriva uppsats nu men jag pallar verkligen inte, asså nej, villvillvillvilll inteeee, men jag måste måste måste nununu, hejdå

Ny vecka, nya möjligheter

Så var det måndag igen! Ska försöka att vara positiv (till skillnad från gårdagens inlägg haha.. "tjuralex") hela denna vecka och hittills har det väl gått sådär, helt ok! Är iallafall helt jätteglad över att dansen sätter igång för terminen ikväll, så himla skönt!! Nej nu orkar jag inte skriva mer, borde snarare inte skriva mer just nu eller jooo på min uppsats vilket är det jag ska ta och försöka göra nu ett tag innan jag drar mig mot träningen.
 
 
Tudeloo!

Dumdag

En såndär dag som bara är jobbig. Är på allmänt dålig humör. Första september. Allt är bara fel idag. Åkte till Ikea hittade den perfekta byrån trodde jag, visade sig vara inbyggd i nån konstig garderob och gick ej köpa separat. Blev sur. Kommer hem måste städa, har lovat mamma att tvätta också. Och måste skriva nån dumdum uppsats också som jag inte ens börjat på + plugga lite annat. Hade vart najs med nån timmes gym också men det ser i dagsläget inte så aktuellt ut. Tur att dansen sätter igång imorgon då. Fy vad deppig haha:( 
 
Bloggar mer imorgon, hejdå.

RSS 2.0