Istanbul del ett

Först ut är mina mobilbilder tänkte jag. Allt är ej i ordning. 
Från arlanda åkte vi först till riga för mellanlandning, då blev det go fika.
Vi kom fram till Istanbul på kvällen och såhär såg det ut vid vårt hotell. Vi bodde i den gamla delen, alltså den europeiska delen av Istanbul.
Det finns kattar ca överallt i den där staden. Helt sinnes! Tur för mig att jag älskar katter då hihi
Fin utsikt från en moské
Pappa blev överfallen av en snubbe som började putsa hans skor
Vi besökte ett gammalt palats, det var helt otroligt
Det tog år att ta sig igenom detta
Undergjordiska källor. Medusa
I kryddbasaren
Snubbe som drog in oss i en mattaffär och visade oss helt fantastiska silkesmattor. Pappa blev bra sugen på att köpa en haha
Och kolla vilken helt otroligt snygg jacka jag hittade på zara (!!!!!!!!) den var inte ens så himla dyr. Varför jag inte ens provade den är ett mysterium.
Och så får en fin bild från min insta på den blå moskén avsluta detta inlägg.

Hemma

Hej på er allesammans! Igår runt midnatt kom jag hem till Sverige efter några fantastiska dagar i Istanbul med min föräldrar. Vi har hunnit med helt otroligt mycket på så få dagar och det känns som att vi varit borta minst en vecka. Hade tänkt slänga upp lite bilder i olika inlägg sen. Ikväll kommer Ingrid hit och myser, weheey!
 
En liten bild som visar hur bra resan var innan vi skulle åka hem igår. 
 
 

Off to Istanbul


LOV

Nu är det loooooov! Tjohooo, wehåå, yaaay osv. Nej men fasen vad najs! Vad ska jag göra på lovet då? Jo men jag ska som sagt dra iväg en sväng till Istanbul lite spontant imorgon med päronen (kommer hem på onsdag), ha någon myskväll med Ingrid och de sista tre dagarna kommer att spenderas i danssalen från 10-16 (snövits repetition). Kanske hinner med en halloween fest under nästa helg också, om jag orkar sattsäga.
 
 
Hela denna vecka har det varit spiritweek på katte där folk klätt ut sig utifrån olika teman. Det är sjukt roligt att iakta alla som verkligen satsat och klätt ut sig ordentligt. Jag har själv inte varit så delaktig tyvärr. Hade på mig ett blommigt linne på temat flower power och skor med lite platå på under hipster temat så det kanske räknas liiiite? haha nää. Men idag var det tema valfritt och då bestämde vår klass (eller majoriteten iallafall) oss för att vara mysisar! Vilken bra ursäkt till att bära bekväma kläder i skolan va? Hade på mig en gammal blå velourmysdress från gina haha.

Torsdag - ett jättefult inlägg

 
-Gick på extramatten på morgonen där jag egentligen har sovmorgon (Credd till miggg)
- Skrämdes av alla innovativa kattebarn som klätt ut sig läskigt (spiritweek, horror halloweentema idag). 
- Fast de läskigaste var fan det gänget som hade masker föreställande Jan Björklund
- Hängde med herelius på stan innan dansen
- Fick huvudvärk efter dansen
- Har fortfarande huvudvärk
- Försöker bestämma mig om jag ska ha myskläder eller ej imorgon i skolan då det är valfritt tema som avslutet på spiritweek
- Ska kolla på PLL strax
- Ska planera lite inför istanbulresan
- Ska inte plugga någonting ikväll

Man kan spegla sig i min nya klocka

 
Det är lite läskigt faktiskt. Så fort man kollar ner på armen för att checka tiden så ser man sig själv hehe. Men nu har jag äntligen hittat den perfekt roseguldklockan och jag är supernöjd! Lämnade in den hos stjärnurmakarna för att minska armbandets längd efter skolan idag och jag lär hämta upp den igen påväg till dansen ikväll. Ordentligare bilder kommer!
 
 

Årets vinterskosatsning bliiiiiiiiiiir..

 
.. Dr Martens! Detta har jag planerat i typ två års tid men har aldrig tagit tag i det och köpt mig ett par. Det har jag inte ännu heller men jag har bestämt att dessa, SKA införskaffas till vintern. Japp. Svarta ska de vara också. vet dock ej om jag satsar på mjukt eller dessa med hårdare läder. Vi får se.
 
 

Ibland vill jag läsa andra människors tankar

Heii. Har ingenting intressant att skriva om, det ni. Fast det är inte ofta jag faktiskt skriver om någonting intressant ellerhur? Känner bara för ett litet inlägg liksom ba ba ba. Så ni får någonting att läsa iallafallfallfall. Fast egentligen försöker jag bara slippa undan italienska plugget. Har prov på onsdag och har ej tid att plugga imorgon förrän på natten, narre sa smarre. Det kanske låter enkelt att ha prov i språk 1 men nää, vi går alldeles för fort fram enligt mig och vi ska kunna jättejättemycket. Men är iallafall fortfarande extremt nöjdnöjdnöjd över att jag bytte från franskan, det blev verkligen föör mycket och föööör svårt för mig i gymnasienivå. syndsyndsynd. Jag som verkligen skulle vilja kunna franska flytande. Jaja nu är det inte så och vad gör det om hundra år? Va va va? Nä nu vill jag sova, godnatt världen.
 
Min garderob är en nocatzone. Vilken liten ligist
 

weey

Hallojsan!
Igår kväll var det Peter som styrde fekke. Jag mötte upp Mathilda, Tobbe, Kajjen, Martin och Axel strax efter nio och vi kom väl dit runt halv tio kanske. Det följdes av en mycket bra kväll med roliga människor! Det var lite surt att jag hade kollat fel på¨busstiderna hem bara, jag trodde att den skulle gå 01.15 men tydligen gick den 01.00 och nästa buss inte förrän 02.04. Mathilda och jag satte oss då först några minuter på donken med varma pommes samtidigt som jag smsade päronen för att säga att jag skulle komma lite senare än planerat och mamma ba hoppa in i bilen och hämtade mig istället haha, så sjukt snällt och det var verkligen inte min avsikt heller! Idag MÅSTE jag plugga. Tror på riktigt att jag har koncentrations svårigheter, det går typ inte att plugga, någonsin längre. Speciellt på helgen men idag får jag fan ta och skärpa mig. Herregud. hahah
 
Haha sån ful bild hahah skrattar typ högt (från Mathildas instagram)
                      Bromance (Martin och Tobbe)

En liten höstpromenad med Maggio i lurarna är inte helt fel


Jag vet inte..

.. Riktigt varför jag var i Rasbo igår kväll haha. Men jag, Sofia, Mathilda + några andra drog alltså till Rasbo igårkväll till en fest där, de drar alltid med mig till massa grejer och jag är alltid en outsider som inte vet vart vi är påväg och inte känner någon annan haha men det är kul endå! Idag ska jag försöka plugga italienska, det tar emot men jag måste. Har de senaste två veckorna haft det väldigt hektiskt i skolan, väldigt mycket plugg, mycket dans som vanligt och extremt lite fritid (om man inte räknar dansen som fritid alltså) och allt detta har då resulterat i väldigt lite sömn också. Men nu kan jag pusta ut lite över helgen iallafall, har bara italienskan jag måste ta tag i ordentligt. Tror föresten min klocka har kommit! Ska se till och åka och hämta ut den idag, kan försöka fixa till lite bilder till bloggen då också:)
 
Har mest kännt mig såhär de senaste två veckorna. Bild från 2011, 95ornas vaksalashow.

Helghelghelg efterlängtade helg, nu är du här och det gör mig lite extra glad.


Photoshoot - Snow White

 
I tisdagskväll efter mina tre ordinare dansträningar (balett, tåspetsteknik och jazz) från 17.30-21.30 skulle jag, Sofie och Pau stanna kvar och bli fotade till snövit affischen! Jag ser ofräsch ut på bilden ovan (vilket jag i och för sig var med tanke på att jag hade dansat i fyra timmar) som förövrigt kommer från Erikas (en danslärare) instagram, medan jag satt och kollade igenom bilderna Pontus tagit. De såg faktiskt riktigt häftiga ut så det ska som bli mycket spännande att få se resultatet!!
 

Insta


Work hard study hard

Hej på er. Idag avstod jag från mitt och Ingrids (+Contis) måndagsmys tyvärr. Har plugg jag måste få gjort, sociologiprov på torsdag och svenskaprov på fredag. Har egentligen ingenting intressant att säga om dagen, eller ja, min grupp vann en sociologi fototävling vi haft i klassen i två av tre kategorier, det är intressant. Kanske. Vi fick godis som pris, två påsar bilar och ett paket chokladfingrar som vi sedan smaskade på under engelskan, det var gott. Ikväll har jag modern som vanligt på måndagskvällar och efter jag kommit hem blir det åter igen plugg.
 
Livet som Alexandra = Skola, dans, plugga, plugga, dans, äta, plugga, dans och så liiite sömn på det.
 

Bild tagen igår. Kan ej bestämma mig om jag tycker om denna blus, denna jättesupermega gamla blus som aldrig har använts. Ni får väldigt gärna hjälpa mig att bestämma åsikt. Litar typ inte på mig själv
 

Lazy sunday

God morgon!
Idag står plugg på schemat mer än någonting annat. Jag försöke plugga igår men det gick inte så bra och min koncentration nådde inte så långt som planerat. Men idag blir det andra bullar!! Vet inte riktigt varför men om jag har en hel helg på mig att plugga så går det alltid bättre på söndagarna, antagligen för att jag tänker "äsch då jag har ju en hel dag till" och på söndagen "fan i helvete skola imorgon dags att panikplugga". Eller ja något sånt. Det positiva med idag är att jag har på mig söta kattstrumpor. Dom gillar jag
 
 

Tjejmiddag

 
Kvällen var riktigt mysig! Olivia hade fixat fantastiskt god varmrätt och vi (jag, Sofia, Louise, Frida) köpte med oss massa frukt och vit chocklad till gino samt massor av ostar och kex. Vi satt för det mesta vid matbordet och bara snackade, riktigt trevligt!

Fredagggggggggggggggggggggggg

Idag är det fredag. Fick sluta skolan 14.30 istället för 16, italienskan inställd (på onsdag har jag sovmorgon för även då utgår den lektionen), softsoftsoftttt! Ikväll blir det myskväll hemma hos Olivia med tjejerna! Ser så mycket fram emot det! Nej nu ska jag göra klart min psykologianalys så jag kan skicka in den sen så är det fredag på riktigt.
 
 

Gårdagen

Som sagt, var det ett upprädande i a hallen i fyrishov på storvretas innebandymatch som gällde igår. Det var väldigt annorlunda sätt att uppträda på men väldigt roligt var det! Matchen sändes även på tv igår! Dock inte vår pausunderhållning.. tror jag iallafall haha. Tv 4 sport var det iallafall på. 
 
 
 

Pausunderhållning

Om ni av någon anledning ska till fyrishov och kolla på innebandy ikväll så kommer vi från Uppsaladansakademi bjuda på lite dans under pausen! Vi är några som ska dansa housen vi gjorde på kulturnatten och så kommer några att köra lite breaking. Ska bli skoj! + att vi får betalt hihihih

Innan träningen igår!


Spegel spegel på väggen där säg mig vem som tröttast i landet är

Är tröttare än tröttast. Har en timme (nu en bara halvtimme) på mig här hemma tills bussen går. Är så trött. Så trött. Tröttheten slog till på sista lektionen så fort jag klev in i klassrummet. Börjar bli sjuk också. Det kanske bidrar. Äsch nu får jag äta upp, byta om, dricka latte och kanske kanske om jag hinner, ta en power nap på 5 minuter. För ikväll, ikväll ska det dansas.


Tisdag

Hej där! Sitter på psykologin och skriver på min analys. Eller ja inte direkt men det är iallafall meningen att jag ska skriva på min analys. Tar en liten paus bara och kikar in här lite snabbt innan jag återgår till arbetet. Idag slutar jag fem i tre och då ska jag först åka hem en timme eller så innan jag behöver dra till träningarna. Plural wooow, nää men det är inte så jobbigt med tre träningar på varandra som det låter, eller jo det är det ju men alla tre är så fruktansvärt roliga med superduperbra lärare så då får man energi och det blir plötsligt inte så jobbigt längre, och på jazzen (den sista lektionen) har vi alla överskottsenergi och jättetrötta så ni kan ju gissa hur skrattiga och knasiga alla blir haha.. inklusive läraren. Helt lovely! Och juste vet ni, jag, Rebecka, Elza och Isabel ska uppträda på storvretas innebandy match på torsdag i halvlek med housen som vi köre på kulturnatten! Ska bli sjukt roligt samtidigt lite jobbigt med tanke på att housedans är lite utanför min "comfort zone" eller vad man ska säga. Hade det varit jazz hade jag varit lugn. Men det går nog bra endå! Nää nu måste jag verkligen återgå till mitt psykologiarbete. Hejdåååååå
 
 
 

En otroligt bra start på veckan

Jag har haft en riktigt ovanligt dunderbra måndag.Vaknade upp trött som vanligt men när jag väl var uppe blev jag pigg, glad och verkligen bara "oj det gör typ ingenting att det är måndag jag är fan asglad" haha wow vilken förklaring. Skäms över hur jobbig jag är haha. Iallafall, idag har varit en dundermåndag och efter skolan hade jag och Ingrid vårt traditionella måndagsmys innan dansen (alltid lika bra<3) Conti kom och höll oss sällskap också, så himla gos!! Moderna var kul också, som vanligt! Och denna kväll har jag bestämt mig för att inte plugga. Har lite uppgifter som ska göras och prov jag måste börja plugga till snart men jag tänkte att eftersom denna dag har varit så pass bra tar jag en kväll off och låter dagen vara bra enda ut till slutet, känns bra. Nej nu ska jag krypa till sängs, sätta på mig hörlurar och lyssna på musik tills jag somnar. Godnatt!
 
Mina fina
Alexandra tänkte att det var super att ta lite bilder till bloggen INNAN hon duschat. Så här är två ofräscha bilder på en glad, nöjd och trött tjej.
 

Finally

 
 
Som jag har letat och nu har jag ÄNTLIGEN hittat den marc jacobs roseguldklockan jag vill ha. Hoppas nu innerligt att den kommer vara lika fin och jag vara lika nöjd när jag får hem den. Min klocksamling bara växer och växer haha.
 

Fylld paprika och zucchini med tomatsås


Julia och Romeo

 
Igår kväll var det operan som gällde. För där visades den fantastiska föreställningen "Julia & Romeo". En modern version av Romeo & Julia som Mats Ek har skapat. WOW. Den var heeeelt otrolig! Skulle mer än gärna se den fler gånger. Fantastiskt!! (Vill ni veta en annan sak? Min italienskalärare var också där och kollade haha. Han råkade först höra mig när jag snackade om operan i skolan och sen såg jag honom där haha)

Fredag

Hej! Har haft kommunikation, svenskaprov, lunch, matte och nu har jag håltimme innan samhällskunskapen följt av italienska. Vi har egentligen lunch nu men vi slutade tidigare på svenskan pga grammatiksprov så vi åt då istället. Ikväll ska jag till Stockholm med mamsen för vi ska till operan och kolla på dans! Ska bli så kul!! Vi ska se Mats Ek's tolkning av Romeo och Julia "Julia och Romeo" och den sägs vara helt fantastisk så jag har byggt upp höga förväntningar, spännande!!

Just nu


Turkiet

För några dagar sen berättade mamma och pappa att de bokat resa till istanbul för oss tre från lör till ons på höstlovet. Hur najs?!! Har velat åka dit i typ ett års tid så det är mycket roligt tycker jag! Längtar.                                            
 
 
 

Jag är en av de som bara kan räkna till 8..

..pga dansen (skämt o sido). Med det sagt kanske ni förstod att mattehelvetet inte gick så bra. Det var dock väldigt väldigt väntat. Faktiskt så gick det bättre än vad jag väntat mig, så pass låga förväntningar hade jag på mig själv. Blir faktiskt glad över om jag får godkänt. Vilket känns helt sjukt, sen när blir jag nöjd med ett e? Eller ja det gäller bara matten men endå. Vi hade provet i aulan vilket blev helt mindfuckat för mig. Heeela förra året hade vi matteproven i vasasalen så det kändes väldigt fel haha. Oj vad intressant inlägg, varför skriver jag om någonting jag hatar. Och just matte. Vet inte. Annars så hade jag engelska svenska och ännu mer matte. Nu är min hjärna helt grillad, friterad, stekt osv. Ska snart börja plugga med denna efterblivna hjärna till svenskaprovet och italienskaläxan som är till på fre. Sen blir den 1,5 timmes jazz och 1,5 timmes balett och sen låter jag sömnen ta över. hejdå sålängeee
 
Har sån bildbrist så här är några väldigt dåliga och stela bilder de moi aujourd'hui.

Tiden är knapp

Så jävla stessad.
Michael Kors klocka, Monki tröja och hm kavaj/jacka.

Psykologi

Hej! Just nu sitter jag på psykologilektion som slutar om 5 min. Vi ska egentligen jobba på en inlämningsuppgift som jag ej börjat på. Orkar inte med mig själv som bloggar istället haha. Sen har jag gruppredovisning på samhällskunskapen om näthat/nätmobbbing bland unga, slutar lite tidigare än vanligt, drar hem innan min tisdagstrippel dansträning och kommer väl hem någongång efter tio. Matteplugg måste jag hinna med på något sätt idag också, då jag har prov imorgon. Vi får väl se hur det går. Faan

Snapchattttt


RSS 2.0