Riksdagen, pizzahut och Dramaten

Har haft en mycket trevlig dag i Stockholm med klassen trots min äckelförkyldning som verkligen har kommit nu. Är täppt, känns som att jag måste nysa HELA TIDEN, kliar och har ont i halsen, nyser mycket och det rinner om näsan + att jag är väldigt hängig SÅÅÅ nu är jag helt slut haha. Hur som helst så har jag vart på studiebesök först till riksdagen (där vi blad annat fick se en bit av en het debatt mellan olika partimedlemmar så som Beatrice Ask och Jimmie Åkesson)! Sen tog nästan halva klassen sig till pizzahut för att käka en god lunchbuffe! Mumsimums!! Vid halv fyra samlades alla utanför Dramaten då vi skulle få en rundvisning där, mycket mycket skoj tyckte jag att det var!! + att vi hade en suuuuperskön tant som guide, så himla rolig! Vill verkligen gå på rundvisning på Stockholms opera också, älskar sånt! Har varit på en guidetur i Paris opera för några år sedan och det var helt fantastiskt!


SKRAPAN ÄR EN FÖRORT TILL KATTE

Har verkligen trivts i mina kläder idag! oh ah katedral säg oh ah katedral
Hela katte samlades vid svandammen och gjorde i ordning sig för att tåga till skrapan för lite dragkamps och fotbollsslakt! Bilden från vänster: Amanda, Tobias, Johanna, Sara och jag!
Röd och gul kärlek
Linnea, Stina, jag och Lisa!
Jag och Mathilda
Från läktaren på studenternas. Sjukt bra dag! Och som ni kanske förstår/har förstått vann vi (ganska överlägset;)
 
KATTEMAKT = SKRAPANSLAKT
 

B E Y O N C E

Tog 16.11 tåget från uppsala med Johanna och Amanda. När vi var framme tog det typ 100 år att bestämma vart vi skulle käka, men tillslut så blev det pizzahut!
 
Vi stressade var stressade till tusen när vi försökte ta oss till globen (haha sprang fram och tillbaka och ba "neeej, denhär tunnelbanan kan vi ju inte gå på, vi måste gå DIIIIT bort *går dit bort* Nej detta var också fel blablabla" osv). Vi hade dock inte behövt stressa så mycket pga att det var ett förband som spelade innan Beyonce intog scenen men runt niotiden gjorde hon entre och det var helt otroligt! HON är helt otrolig! Riktigt grym live, galet bra på att dansa och sen har vi sjävla sången, vilken röst. Helt otrolig. (Sen är hon ju så jävla snygg också!!)
 
Konserten tog slut vid 23 och vi tog sista pendeltåget hem vid 00.09, kom hem vi 01.30 då jag senare fick skjuts av Johannas pappa! Somnade runt 2/halv 3.
 
 Johanna och Amanda
 
 
En grym kväll.

Vänta va?

Det är bara 3 ordinarie skoldagar kvar för mig på detta skolår. Kampen är imorgon, på fredag ska klassen till Stockholm, måndag är det hike med skolan, onsdagen är det student, torsdag fredag är det ledigt. Alltså tisdag nästa vecka och måndag tisdag veckan därpå är de skoldagar som återstår. Galet!!
Och vet ni någonting annat som är helt galet? Jag ska på B E Y O N C E i globen ikväll med Johanna och Amanda. Aaah ska bli så fruktansvärt häftigt!! !
 
(ytterligare en galen sak: HAR INGA STÖRRE UPPGIFTER/PROV KVAR INNAN SOMMARLOVET FRÅN OCH MED NU)

Nostalgibomb

Herre vad ambivalent jag kände mig igår då vi i gamla goa dansklass samlades (minus Illes) för att titta på årets vaksalashow, spektrum. Måste börja med att säga att showen var fantastiskt bra, ett grymt jobb har utförts av årets 9or och jag tror jag kramade Ingrid kanske 158 gånger efteråt haha! Men kunde verkligen inte låta bli att tänka på de fina minnena vi skapade under de två dagar vi intog regina förra året. Jag saknar det. Tisdagen lär varit en av de bästa dagarna i hela mitt liv liksom. Om man har gått i vaksalaskolans dansklass har man skapat minnen för livet, stunder att tänka tillbaka på, båda bra och dåliga. Det är verkligen helt sjukt vad mycket man går igenom tillsammans under de 4 åren och jag kan faktiskt bara inte tro att det har gått ett helt år sedan vi framförde Quadrennium på scenen. Kommer ihåg vartenda steg, varenda träning, varenda planering om jag tänker tillbaka. Wow.

V Å R F Ö R E S T Ä L L N I N G SÖNDAG 26/5 2013

Igår var det den sista föreställningen på stadsteatern för iår. Ingen fattar min kärlek till dessa föreställningar haha och kan ej fatta att dansen är slut för denna termin. Har ett snövit rep på torsdag och sedan några veckors focusdance läger så fort skolan slutat så det ser jag supermycket fram emot iallafall!!
 
Ytterligare några bilder från årets vårföreställningar
Stina och jag
Conti och Stina!
I jazznummret där vi lyfter upp Stina, alltså denna bild är verkligen helt otrolig men tyvärr förstör NÅGONS (mitt) face allt. Förlåt för det:(
Fick så fina rosor av min familj efter igår.

Så nöjd.

V Å R F Ö R E S T Ä L L N I N G LÖRDAG 25/5 2013

Igår kom jag till stadsteatern runt tvåtiden för att först vara med i eftermiddagsföreställningen där jag, Stina och Conti visade profilkläder och fjantade oss på scen haha! Sen drog vi och köpte mat och förberedde oss för afton föreställningen som gick super! Eller det gick super om man slår ihop det men baletten och moderna gick sådär och profilkläderna var lite kaos också men men! Idag ska jag först åka och köpa någonting ätbart med Conti och sen så ska vi jobba på eftermiddagsföreställningen i sambandcentralen sen är det dags för en aftonföreställning till och ikväll är jag med i ytterligare ett nummer, som snövit! Ska bli kul!
 
Asså vårföreställningstiderna är verkligen de bästa tiderna.
Härligaste stadsteatern
Jag Stina och Conti fick gå upp med Pontus (danslärare) ovanför scenen undertiden eftermiddagsföreställningen höll på! Vi skulle nämligen gå och stryka skjortorna som vi skulle ha på jazz nummret och då gick vi hit på vägen haha
Och här stryker snälla Pontus våra skjortor
Här är jag innan föreställningen med modern kläderna på mig (ja jag har målat den själv -.-)
Backstage
En gosig gruppbild bestående av Stina till vänster, Conti i mitten, Herelius till höger och jag ovan får avsluta detta inlägg.
 
Känner mig grymt pepp på kvällens föreställning just nu.  wehåååå

VÅRFÖRESTÄLLNINGAR

Asså aaaah, Uppsaladansakademis vårföreställningar är idag + imorgon och jag är så sjuuuukt taggad! Aaaah så himla glad:))))))))))
 
Lite bilder från de två repdagarna
Först en glad Paulina från gårdagen då vi satt i sambandscentralen och jobbade (prickade av folks namn)
De älskade trapporna men bli så himla glad av att se för som ni ser leder de upp till scenen, då blir man fylld av nostalgi och tänker tillbaka på alla de år man gått upp för dessa innan det var dags. Ååh
Och när man gått upp för trapporna kommer man som lovat till: Scenen! wehååå
Aftonföreställningarnas schema! Om man tar efter hur de är nummrerade så är jag med i 3, 11, 14 (fast bara på söndag), 25 och 28!
Stina och Herelius backstage igår
Stina fick lite strålkastarljus på sig när vi satt i publiken
Repetitioner
Bakom scenen

INSTA


Redan vårföreställningar igen?

Imorgon och på fredag är det dags för repetitioner på stadsteatern inför årets vårföreställningar! Herregud det känns verkligen som att det inte gått ett helt år sen sist, det här året har verkligen gått helt löjligt snabbt haha, cräzy.
Iår är jag med i 4 nummer på lördag och 5 på söndag (aftonföreställningar), känns lite (fast det inte är det haha) när man tänker på att jag medverkade i 7 stycken nummer förra året på afton + en på eftermiddagarnas föreställningarna. I år ska jag på scenen dansa modernt, jazz, balett, dansa/löjlamig/visa profilkläder till en rolig liten trudelutt med Stina och Conti, och så dansensemblen på söndagkvällen (snövit och jägarens duett).
Åhh, som jag älskar vårföreställningstider :')
 
Klicka HÄR för att kolla på en video min danslärare har gjort från förra årets vårföreställningar! Både backstage och på scen. Ni kan se mig ganska många gånger, dock kan det vara lite svårt att se såhär på video hehe.
 
Förresten! Biljetter finns att köpa på stadsteatern eller på deras hemsida. 95 kr för ungdomar till 19år och 155 kr över.

3 ungerska blusar

Hej!
Idag har jag haft mattenationella. Gick inge vidare men det var inte heller väntat hehe.. hoppas på godkänt! (matte är mitt sämsta ämne förutom franska).
 
Idag hade jag på mig en blus som är i äkta ungerskt broderi eller vad man ska säga haha. Min mormor och morfar kom/kommer från Ungern och bosatte sig i Sverige som unga och när de hälsade på köpte de fina och ganska så traditionella kläder till min mamma och moster (detta var alltså när mamma var liten och min moster var ung) därav dessa blusar! Fick dem för flera år sedan men har aldrig riktigt tyckt att det är min stil men nu gillar jag de verkligen, speciellt de två med lite längre ärm!
 
 
 
 
 
Klocka//Michael Kors, armband//förra årets julklapp från Ingrid
Jacka//HM, iPhone skal//fyndiq.se, Väska//Förra årets julklapp från Stina köpt i Uganda (+ figur på väskan från Ingrid, också från Afrika!)
Mattenationella är över, dans ikväll och sovmorgon till ett imorgon får mig att sätta ett leende på läpparna

60års kalas, snövitträning och lite esc

Går var det fullt hus då det var 60 års partaj som stod för eftermiddagen/kvällen här hemma hos familjen Holmberg! Jag var dock tvungen att lämna det pga hade snövitträning i två timmar, ville helst inte men jag var tvungen. Det var iallafall superkul också och nu är scen 4 ur föreställningen redo att köras på stadsteatern näst helg, peppp! När alla hade åkt kollade vi slutet på eurovision också, haha tyckte det var roligt att Norge gav oss en tolva haha (vi fick annars enbart ströpoäng så kommer dom och ba: "Swedeeen" haha äsch men de va najs. Norge och Sverige håller ihop genom vått och torrt haha. 
 
Annars då? Jooo men idag måste jag plugga aset av mig:( har nationella matte på tisdag och ett fetttt jävla historieprov på fredag. Vill verkligen inte, men måpste bita ihop. Sista rycket nu innan sommarlovet!

Maxi @HM

 
Köpte båda dessa på hm igår för 199 kr bara. Den mönstrade kostade så mycket från början och den svarta 149, jag hade dock tillgodokort på 150 satte jaa det passade ju fint!
 
(ursäkta de fula bilderna, konstigt ljus)

Gos

Efter en skön skoldag gick jag och Mathilda ner på stan och kollade in en massa klänningar, jag köpte mig två långklänningar för 199kr på hm, så najjs! Sen år vi frozen yoghurt ute i solen!

Bild lånad av Mathilda


Juicy Couture @Miami

 
 
 
När vi var i Miami dagarna innan kryssningen i Karibien tog fart köpte jag mig ett sjuuuuuukt efterlängtat Juicy Couture armband, jag har seriöst dreglat och suktat efter en sån här i flera års tid. Men i Sverige är de ju ganska dyra men denna var båda billigare + rabatt på i USA! Haha ganska lustigt (läs sogligt) att det var då några som bröt sig in i vår hyrbil när vi var och shoppade i Miami efter kryssningen, tog min brorsas ryggsäck (innehållande en dator till exempel) och mitt handbagage också (jag var helt förtvivlad när det hade hänt) bland annat så låg såklart mitt älskade Juciy Couture armband där i. MEN jag kunde inte låta det stoppa mig så jag köpte faktiskt ett likadant samma kväll (fick ju panik) vilket då ledde till att det totalt sätt kostade ungefär lika mycket som om man köpter ett i Sverige från början haha. AJA, nu har jag ett och och älskar det. (oj lugn Alex haha)

O M G (looool)

Rubriken står för att jag hade Engelska nationella läs och hörförståelse och muntligt ekonomi prov idag. Asså det gick ej bra på engelskan, hörförståelsen serriii vad svår (jag är inte ens dålig på engelska men det spelar fan ingen roll vilket språk hörförståelsen är på, alltid svårt) och ekonomiprovet, haha vi fick gå in en och en svara på frågor och så fick vi veta vilket betyg vi fått på en gång och A wtf (YAYYYYYY) måste ha hört fel haha.
SJÄLVKLART en standard fulspegelbild när jag kommer innanför dörren haha :/ jacka//hm, väska//urbanoutfitters i Usa
Shortsdress//Urbanoutfitters i England
Klocka//Tommy Hilfiger, Armband//Juicy Couture
Skor//DinSko

Frågan är varför jag envisas med att ta fula kort i hallen.

Tröja från American Apparel
Ingen aning var toppen kommer ifrån, okänt märke
Från vänster: En boutique på kryssningsfartyget, guldfynd by Kenza, okänt märke (i portugal)
Armband från Primark och klocka från Michael Kors
Fortsätter på gympapjux (pga hälsena/hälben/fotproblem) denna vecka. Tror att jag kommer att göra det ganska ofta nu när vårföreställningarna närmar sig (behöver mina fötter friska för att kunna dansa). Iallafall, kan ju inte ha knallrosa skor varjedag så jag lånade mammas! (vill ej ha jääääättefula smutsiga springskor som jag också har, liiiite stil ville jag ha iallafall, isch. haha).

Diskreta pjux

Hej! Idag har jag haft gruppredovisning om sömn och träning, det gick väl lite sisådär haha och historia lektion. Nu har jag suttit en och en halv timme kvar i skolan och har precis nyss läst ut "boktjuven" som ska vara utläst imorgon då vi har seminarium på svenskan. Rekommenderar boken starkt, den är mycket bra! Dock sjuuuukt lång, nästan 600 sidor så det har varit mycket stressigt att läsa den med såhäääär kort tidsgräns men den var endå väldigt läsvärd! Ska nu göra den sista läsloggen, dra mig ned på stan och käka någonting, åka till dansen och efter det åka hem och plugga ekonomi till läggdags!

Mina hälseneproblem tycks ha börjat komma fram igen så jag beslutade att ha på mig gympadojjor idag! Mycket diskreta dessutom :)


Helt slut.

Är helt slut. Har varit både igår och idag på intensiv kurs matte inför nationella på ångströms från 9-16, jippieeee! Nej men det var faktiskt sjukt hjälpsamt och bra. Tog på alla krafter man har dock.. + tid. Jag som har så G A L E T mycket till nästa vecka i skolan vet ej vad jag ska ta vägen just nu. Vill bara krypa ned under täcket och sova tills sommarlovet tar plats.
 
Önskar verkligen att det går för mig att ta det lugnt. Tyvärr är det fullt omöjligt just nu. Stressad till M A X. (fulaste bilde förresten haha)

Promenad i mitt bergsbrunna


Gym, plugg och sökande efter språkresor

Min dag består av det som rubriken säger. Har gymmat, ska nu börja plugga en massa och jag måste verkligen hitta en språkresa i sommar till USA, England eller något annat ställe där Engelska är standardspråket. Om jag ej bokar snart så kommer det inte funka så måste ta och fixa det.
Sicken fulbild. Jag är trött.Vill helst bara tillbaka till kryssningen, sola uppe på deck, äta mat i världsklass (fast det jag jag typ här hemma), inte behöva bry mig om skolarbete, dricka en iskall mangosmoothie en stekhet dag, höra vattnets härliga ljud medans fartyget rör på sig. Åhhh.

Har 100000 saker att göra

Det är så kort tid kvar innan skolan slutar för i år men så galet mycket som ska hinnas med. Har ångest.
Bara inom de kommande dagarna måste jag: lämna in en labrapport, hålla en presentation om sömn, läsa ut en 500 sidig roman och göra två läsloggar, läsa engelsk bok, ha ekonomiprov, nationella engelska hör och läs. Allt detta innan onsdag. Sen har jag massa saker efter det också. (+ dansträningarna som tar upp sjukt mycket tid + Snövitrep).

Önskar ibland att man var en katt som bara kan ligga i sängen och gosa hela dagarna


Middag

Smoothie bestående av jordgubbar, banan, kvarg och kokosflingor + jordgubbe som topping! Mumsss


Karibien smyckes-shopping

Armband köpt i Barbados, halsband köpt i Antigua, ring köpt i en av kryssningsfartygets boutiqer (och förresten jaa ni får luta huvudet lite om ni tycker bilder är konstig haha)
Armand köpt i Barbados, ringar från samma boutique som ringen på den förra bilden
Och till sist mitt fina armband köpt på ett smyckesstånd i Antigua! Detta smycke (+halsbandet på första bilden) är lokalt tillverkat på ön vilket jag verkligen gillar!

Sooool sooool stååååålande soooool

Jag är en väldigt glad filur för tillfället! Hade en kort dag i skolan, fikade med snyggingarna Mathilda, Sofia, Louise och Olivia sen drog vi till boysen som befann sig på bryggan och nu sitter jag hemma och ler för att jag börjar tolv imorgon och slutar 12.50 (första gången med en sådan sovmorgon sen jag började ettan), labrapporten får lämnas in söndag kväll istället för imorgon, har 3 dansträningar ikväll och solen strååååålarr! (har dock 100000000000000 skolgrejer att göra men detta lättar iallafall)
 
 
 
 Perfekt långkjolväder!

En väldigt kortfattad summering av min dag + dagens klädsel

Hade fyra lektioner idag. Engelska, psykologi (fick förresten A på det senaste provet, överlycklig), matte och historia. Efter det åkte jag hem och satte mig i solen och läste en bit ur en svenska roman och en på engelska (båda för skolsyfte), har nu ätit och ska om tio minuter dra mig till bussen för att åka till dansen! Hinner inte göra ett mer spännanade inlägg än detta, sorry.
Skjorta från Ralph Lauren, solbrillor från JC, örhängen från Marc Jacobs
Gör en "dagens handled" alltför ofta numera haha men iallafall, klocka från Michael Kors

Snövitrep och en fest

Igår hade jag dansträning från 17-21. På en lördag. Haha äsch det var jättekul faktiskt! Nu är hela hovscenen i föreställningen typ klar, så himla kul! Vi blev måttade också, iiih är faktiskt rätt så excited över hur våra kläder kommer att bli, spännandespännandespännande!
Efter dansen bytte jag om från svettiga till lite mer normala kläder, sminkade mig och förberedde mig för att gå till en fest jag blev sistaminuten inbjuden till. Det var mycket trevligt ett tag tills folket omkring spårade (haha). Tog bussen hem vid ett, kom hem tjugo över, kollade ett halvt avsnitt av gossipgirl och somnade runt halv tre. Vaknade nio (jag vaknar typ allitd tidigt när jag har sovit lite, weird). Och jag har i stort sett tagit itu med skolgrejer hela dagen så långt. Nu ska jag börja på en labrapport som ska vara inlämnad på onsdag och senare drar jag till gymmet med päronen.
 
Ha en fortsatt bra dag!

VS

Passade på att köpa lite Victoria's secret produkter när jag ändå var i USA (haha ett måste ju)
 
 

Helgen är kommen

Hej kära läsare!
I skrivande stund sitter jag framför tv:n och äter reeses white! Visste inte att det fanns med vit choklad så det var mycket värt att testa (jääääääääättegod!). 
Efter skolan mötte jag upp Stina och vi köpte med oss jordgubbar för att sedan snacka och mysa lite på bryggan! Ååh vad vi hade mycket att ta igen, vi har liksom inte träffats utanför dansen eller i skolans korridorer sen i julas typ (gaaalet) så det var mycket trevligt! Kan inte fatta att hon drar till Paris nästa år den jäveln, ska iallafall hälsa på henne med Ingrid så det blir super! Gav henne en försenad födelsedagspresent också, som jag köpt på en av de Karibiska öarna!
Solen strålade och det var vårvarmt i luften!
Hann ej slå in presenten så jag lindade silkespapper och knöt ett snöre runt (haha) och efter knöt Stina upp pappret på bron! Tänk er en bro fyllt med bara massa silkespapperstussar, skulle älska den bron.
 

V A L B O R G

Hade en mycket trevlig valborg i tisdags! Först begav jag mig in till stan för att möta upp Mathilda och Sofia då vi skulle ta tåget till Knivsta för att käka en braklunch/brunch/mat/gottigott med ett stort tjejgäng hos Olivia! Alla bidrog till maten men jag ger en liten extra applåd till Olivia som fixade så fint:*
Vid fyra någongång tog vi alla bussen in till stan och gick mest bara runt och träffade människor, dock hände det massvis med random grejer haha vi hoppade bland annat in genom ett fönster till en studentlägenhet där studenterna sjöng allsång, några av tjejerna tyckte att 75kr var för att åka limmo i 10 minuter var värt så dem övergav oss ett tag och gick bananaz, har sett två "kill" änder som försökte ge sig på en "tjej" and och det såg helt stört ut och en massa andra skojiga grejer!
 
Lite bilder från början av dagen
Smutsig spegelbild innan jag drog
Lite såhär helt otroligt fantastisk var maten
Efterrätt!
Hela gänget minus Louise, som förresten inte fångades på bild av mig överhuvudtaget:´( 
Jag, Mathilda, Olivia, Sofia (älskar denna bild på oss!)
Konstigt med det svarta över och under.. orkar inte ta bort:/
Same here

Dansklassträff

I måndags samlades gamla 9D dansklassgänget i Storvreta hemma hos Paulina.
Gänget minus Pia (som tog kortet) och Adam som var sjuk
Vi åt kladdkaka som Pau bakat!
 
Finaste Linero och jag (muppvarning på mig)
Vi kollade på vår show vi satte upp förra året. Kan ej förstå att det verkligen snart var ett helt år sedan, sjukt.
Stina vill vara som jag..  (här har hon snott min klocka och mina solbrillor. Hon hade även mitt armband ett bra tag)
Men jag gillar henne endå
 
 
 Sofia, Linnea och moi
Vi drog senare till Java och åt middag
Sofia och jag (fresh med tuggumi i mun)
 
En mycket mysig eftermiddag/kväll. Saknar detta gäng alltför ofta

RSS 2.0