17 á Paris

Hade en fantastiskt bra födelsedag igår. Ville bara säga det. (Föresten nu blir det väldigt skevt med uppdateringar och bloggen pga kommer ej ha mycket wifi de kommande 2 veckorna men ni får ha det så bra!!)


17


Bra avslut med bra vänner efter bra dansveckor

Olika bra bilder, vissa har ful ljus  och andra har lite finare, orkar inte bry mig haha. Iallafall så är de alla ifrån igår (torsdags) då vi hade en myskväll hemma hos mig. Först lagade vi en riktig mumsmiddag och sen kurade vi ihop oss i sofforna framför uppsaladansakademiens vårföreställningar från 2011 och 2012 med kladdkaka, Ben&Jerry's, jordgubbar och godis! Ack så mys vi hade! Stina och Ingrid behövde dock åka runt 11 tiden vilket var lite synd men Conti och Pao stannade och vi tog sedan ett nattdopp i poolen och de sov över.
Matlagning pågår
Förätt: galet god bruschetta
Förätt: Hallomi inlindad i bacon, löjligt gott faktiskt
Mozarellapasta med tomatsås!
Gänget från vänster: Stina, Sofia (Conti), Ingrid, Paulina
Gänget igen.
 
Tack för ett bra dansavslut tjejor!
 

Hallå föresten!!! Jag fyller 17 år imorgon hihihihihihihi (hmm fast det är egentligen idag med tanke på att klockan är över midnatt sååååå grattis till mig!!!). Drar ju iväg imorgon (Paris på min födelsedag och Jersey, en ö som tillhör england på språkresa i två veckor) så det kommer bli lite skevt med bloggandet de 2 veckorna framöver, kommer inte ha något wifi hos familjen jag kommer att bo med (helt stört haha) men där man tar engelska klasserna finns det förhoppningsvis, kommer dö annars hehe.

En trött missemjao


Focus

Hej!
Idag fick jag en sovmorgon till 11.30 och då skulle vi stå vid balettstången beredda på att börja en klass. Efter den klassen fick vi tid att gå igenom modern koreografin själva som vi ska visa upp på torsdag följt av lunch. Under luncherna har vi 5/6 pers alltid suttit inne i elevrummet och tittat på film! Första dagarna var det harry potter (nummer 2) som sedan har fortsatts med pocahontas, barbie svansjön och nu aristocats:D Mycket mysiga luncher må jag säga! Aja sen har vi med vår lärare repat koreografin (som är cika 16 minuter lång) ett x antal timmar och vi slutatde kring 18 någon gång.
 
Idag var även unt där och fotade! Inte oss så mycket utan mer de som gått ut nian som har detta som sommarjobb (Vi går bara detta som läger, förra året när vi hade gått ut nian så var det vårt sommarjobb).De interjuvade vår lärare + några sommarjobbare.
 
Förresten nu när jag endå är inne på detta så kan jag även skriva att Unt24 var där igår och gjorde ett litet repotage om just detta sommarjobb! Dock är det lite lustigt att de visar de mesta dansen på oss (4 av de som dansar i mitten) som inte sommarjobbar utan bara gör detta för skojs skull medan de pratar om audition till sommarjobbet haha 
LÄNK TILL KLIPPET
 
Två bilder från dagen
De bestämde sig för att leka svansjön från ingen stans haha
 

Konfirmation i Linköping

Igår åkte jag, mamma och pappa till Linköping för att gå på min Kusins konfirmation! Vi kom självklart 10 minuter försent så vi försökte vara så tysta som möjligt när vi trippade på tå in i Kärna kyrka där det var helt smockat med människor men vi lyckades iallafall få några platser längst bak. Efter mässan bar det av hem till familjen Holmberg (dom i linköping alltså haha) för att fira Elsa med delar av deras andra släkt och hennes kompisar. Det bjöds även på mycket god mat och tårta! När det kom till paketöppningen så fick hon den obligatoriska konfirmations smyckeshögen, i varje paket låg det ett smycke (inklusive vårat, vi gav henne ett skitasnyggt roseguld armband) haha och när jag fick syn på paketet i fyrkantig form med en slående likhet till min konfirmations present visste jag att det låg en mycket snygg Michael Kors klocka där i, och så var det! (Hon hade i och för sig sagt till mig några veckor tidigare att hon hoppades på att få en av sina föräldrar så det var ej jättesvårgissat) så det var ju mycket roligt! Hmm vi började dra oss hemåt runt 17.30 och vi var väl hemma vid 20.00 skulle jag tro!
 
Tyvärr så har jag ingen bild på konfirmanden eller någonting annat från den mycket trevliga gårdagen men detta endå ganska så detaljerade inlägg får duga!
 
Tjingeling!

Wishlist

Eftersom jag fyller år om en vecka så tänkte jag passa på att visa er en del av min önskelista
Från vänster: The bodyshops lemon/pinkgrapefruit bodybutters (fick pink grapefruit av min kära bror här om veckan när släkten var här, han är bortrest nu så därför ficka jag den tidigt)//JFR chain necklace//Något fint rosearmband, dessa kommer från Marc Jacobs//Marc Jacobs silvriga och guldiga örhängen//Elsas mode//Elsas värld//Marc Jacobs dreamy wingman iPhone wallet (högst upp på listan!!!)//Monki maxi skirt//Dagmar maxiskirt//Bodylicious//Någon av dessa två brillor från Le Specs//Maxstar shoes

Midsommar

I vanliga fall brukar vi åka ut på landet där en familj vi känt hur länge som helt bor och fira denna högtid med en massa trevliga människor men just i år var det tänkt att vi skulle åka till Öland och fira midsommar där med min moster och hennes sällskap men mamma är jätteförkyld (och hon har smittat mig så nu är jag också jätteförkyld, weheeey-.-) så vi stannar tyvärr hemma i år. God mat blir det iallafall!


Today @Focusdance

 

Mjölk, allbran, solrosfrön, pumpakärnor, kanel, valnötter, gojibär och kokos bildar en god frukost!


Pink grapefruit bodybutter


Dansa tills du lökar sönder

Balett, modern, lunch och repetition har stått på dagens dansschema! Ungefär som alla andra dagar på den här kursen haha. Nu befinner jag mig i svartbäcken hemma hos Stina, först åt vi lite och nu har jag precis duschat och hon duschar nu, sen drar vi ner på stan och möter upp Ingrid! Nu vet ni lite om min dag, Gud så spännande!


Som jag anade, kan inte röra mig idag..

..Pga träningsvärk, jisses asså! Känns helt otroligt skönt med en dag ledigt från dansen, fattar verkligen inte hur 3 dagars dans har fått mig att känna mig såhär, har ju fan bara haft 3 veckors uppehåll innan det hallåå!
 
Vaknade runt 11, åt frukost, kollat på 2 avsnitt gossip girl (har börjat på säsong 6!!) och ska nu hjälpa till och fixa lite här hemma och sedan göra i ordning mig för en liten del av släkten som kommer hit för att fira mig och brorsan (jag fyller den 29e och han fyllde den 1a)
 
Tjingeling!

Helt slut, mörbultad, träningsvärk, trött

Rubriken beskriver hur jag känner mig efter dagens dans! Men jag är även glad pga att det är så jäkla roligt!! Dock är allt jag vill få just nu lite sömn så det ska jag bannemig se till att lägga mig bums. Vi har haft en gäst över från USA på middag också, en familjevän till oss, mycket trevligt! Dock var/är jag så trött så jag höll mest på att somna vid middagsbordet hehe..

Lite smått brist på bilder så här är jag efter dagens dans! Svettig, äcklig och helt slut. Det ser även ut som att jag bytt om och grejer men nejnej, drog bara på mig en klänning över min sönderlökade dräkt och cykelbyxor haha


Beyoncé 29/5

Här kommer 7 bilder som jag snott rakt av ifrån AMANDAS blogg (därav de amandaappelbergmarkeringarna på vissa av bilderna haha) som hon tog när hon, jag och JOHANNA var på Beyoncé konsert (hehe.. hoppas det var okej Amanda!)
 
Det var helt magiskt! Hon är verkligen helt otrolig.

Focus dance

Idag började sommardans, lovely! Vi hade balettklass klockan 10 följt av en lååång lunchrast och sedan jobbade vi på att lära oss en modern koreografi som kommer att uppträdas av oss den 27 juni (och andra koreografier som vi så småningsom kommer att lära oss också). Känns skönt att dansa igen efter ett uppehåll på ca 2 veckor (dans "säsongen" eller vad man ska säga slutade efter vårföreställingen förr typ 2,5 veckor sedan och har varit sjuk efter det till nu typ så har inte rört på mig alls, inte ens kunnat gå till gymmet surt nog) så jag är mycket glad! Kom hem runt femtiden och har degat framför soffan, duschat och precis ätit fantastisk middag lagade av min pappa (som vanligt haha).
 
Ha en bra kväll!

Skolavslutnings utstyrsel

 
Denna röda byxdress (ser ut som en klänning, speciellt i fram) har jag ärvt från min kära mor! Hon hade den när hon var ung, har nu ägt den i två år och jag gillar den verkligen. Älskar att ärva!
Skärpet kommer från weekday!
Körde på riktigt höga klackar (har används en gång tidigare vilket var på balen i nian) 13 cm och 4 cm platå, känner mig alltid sjukt ovant lång men de är dock galet sköna att gå i, från scorett!
Men jag hade såklart med min converse och prickiga strumpor i väskan! Som jag bytte till när vi skulle spela kubb i stadsparken=)

Nu är det S O M M A R L O V

Heeeeeeeeeeeej, jag är glad för nu är det sommarloooooooooov! :')
 
Avslutningen började med en samling i aulan halv tio där det var lite små uppträdanden med fin sång och så några "tal" även den obligatoriska sommarallsången fick vara med! Efter det gick klassen med mentorerna till ett klassrum där några fikade och så spelades det pictionary. Vi gav även lärarna en liten present (ett ark som det på ena sidan står mentorns namn och en liten komplimang eller en hälsning från var och en av eleverna i vår klass och på baksidan stod det S12D och allas namn lite huller om buller! Det passade vi på att göra i måndags undertiden Jonas (bästa läraren och även min mentor som ska sluta.) hade sina betygssamtal då vi fick göra vad vi ville=)
 
Sedan drog jag och ett tjejgäng till ica för att köpa picknickmat! Cider, bagel, jordgubbar och en liten maraboukaka var det jag köpte och sedan stoppade i munnen när vi befann oss i stadsparken då även killarna kom med filtar att sitta på och kubbspel! Jag är fan kung på kubb, skämto sido!
 
Nu har jag kollat på nya avsnittet av pll (gryyymt) och njutit av solen en timme och senare ikväll ska jag troligtvis ner på stan med lite folk och bara hänga, mys!
 
 
 
 
En riktigt bra början på sommarlovet än så länge, och bättre kommer det att bli för jag ska nämligen på focusdance "läger"/"kurs"/"dansa helt enkelt" i två veckor med start imorgon! So excited!!
 

Nyklippt och bara ben

Tjena!
Imorgon har jag skolavslutning! Det känns inte verkligt att jag har gått ut ettan, sick!! Året har verkligen gått helt sjukt fort, känns som att skolavslutningen i nian var typ nyss! Men ack så skönt det ska bli med sommarlov iallafall, det är ju det man längtar till heeeela året och det känns också helt konstigt att den önskan uppfylls imorgon.
 
Efter skolan tog jag mig först ner på stan med Sofia och Mathilda då Sofia provade kläder inför skolavslutningen (och hon köpte en jättefin klänning!!) som tidsfördriv innan jag gick till frisören för att få mitt hår klippt! Bara en toppning men den är lika viktig den! Känns riktigt fräsch nu
 
Hade förövrigt på mig detta idag, min officiella debut för mina nya Levi's shorts!
Sjal//Burlington coat factory USA, mörkblå ribbad tröja//American Appareal
Skjorta//Tommy Hilfiger, klocka//Michael Kors, ringar från vänster: Portugal, Guldfynd by Kenza, Boutique på kryssningsbåt. (Nu ser ni hur håret blev också, några centimeters skillnad bara men endå)
 

Dansfotografering

Just nu sitter jag och väntar på bussen som går till salabacke! Där ska jag bli fotograferad haha, ska bli spännande!!

Berättar mer om detta när jag kommer hem igen men här är en bild så länge, på alla kläder jag har med mig i väskan, så typiskt mig att inte kunna välja ordentligt haha


Kärleksmums efter god middag följt av paketöppning

Mamma pappa och jag har gästats av min kära bror denna kväll! Han fyllde år förra veckan så jag tog min tid att baka lite kärleksmums som vi åt efter pappas fantastiskt lagade middag! Pappa och mamma gav honom sin present dagen efter hans födelsedag förra veckan men jag bestämde mig för att vänta (rättare sagt köpa.. hehe) med att ge den till denna kväll istället! Jag gav honom en guidebok om hur man kan enkelt göra de bästa valen inom allting när man tågluffar genom Europa! För det är nämligen precis den han ska göra i sommar! Tror att det var en väldans bra present faktiskt:) Smart där Alexandra! Han fyller 23 förresten, om någon undrar !
 
Undertiden vi åt efterrätt snackade vi med min andra broder via skype! Snart fyllda 26 åringen befinner sig för tillfället i Saudi Arabien, galet haha (möter kunder inom jobbet) annars så är han isch "bofast" i Dubai (fast typ inte pga att han reser så mycket) så det är jävligt häftigt! Vill verkligen hälsa på honom där!
 
 

XOXO

 
Älskar verkligen denna serie! Är just nu på säsong 5 avsnitt 17, iiih!.. Och påtal om serier, om bara några få dagar kommer det nya pll avsnittet ut (JAAAAAAAA, ÄNTLIGEN!!). Jag har aldrig riktigt sätt mig själv som en serienörd men pll började jag kolla på ungefär precis ett år sedan då jag var jättesjuk i halsfluss och har fortsatt ever since, och gossip girl började jag med över ett lov då jag inte hade någonting att göra (kommer inte ihåg när dock haha om det var i julas eller tidigare). Fy vad jag gillar dessa serier, herregud haha. Om ni inte har kollat på någon av dessa, gör det. Helt lovely.
 

INSTA


Får ångest av att inte röra på mig

Hej! 
Eftersom jag inte är tillräckligt frisk för att träna (men snart så) får jag typ ångest. Har inte tränat sen snövitrepet förra torsdagen (det var inte så krävande dessutom så egentligen sen föreställningarna förrförra helgen) och det suger, känner att man tappar en del styrka när man är sjuk såhär, usch! Men snart så börjar focusdance lägret (torsdag) och då ska jag vara helt återställd!! Ska bli så himla roligt:D
 
..Föresten, jag ska åka på språkresa 2 veckor i juli haha?! Crazy, ville verkligen åka men har trott att det inte riktigt har fungerat pga är så sent ute men mamma ba "jag har hitttat en kurs på Jersey som verkar super" (en ö som tillhör England) och ja ha ba "kör på den" och nu är det bokat och klart! Stört haha, får berätta mer om den  ett annat inlägg, för nu ska jag ut och jobba på brännan lite!

Levi's

Äntligen!

Contis student

Igår var jag Stina och Sofia på Sofia Contis studentmottagning! Det var verkligen supertrevligt och Sofia var så fin i sin studentmössa och vita klänning! Det bjöds på mycket förträfflig mat och god efterrätt!
 
Vi hade fixat i ordning en "bok" full med minnen som present
 
Detta är inte alla bilder men nästan
Jag, Sofia, Stina, Sofia (Ingrid och Paulina skulle egentligen vart där också men de kunde inte)
 
Vi köpte henne även en likadan klänning jag har på bilden! Det var nämligen så att hon verkligen ville ha en sån efter hon sett min och hade letat men trott att de var slutsålda så vi gav oss ann ett försök att hitta en åt henne. De var i princip undangömda långt bak i ett hörn och det fanns bara 3 kvar, den som fick duga var en storlek för stor men precis när vi var påväg ut genom dörren kom en experdit med en sån klänning hängade runt halsen i rätt storlek och vi ba HALLELULJA! Tror hon blev riktigt glad också!

Biokväll !

Kom nyss hem ifrån att ha sett baksmällan 3 med ett mycket trevligt sällskap (Mathilda, Sofia, Tobias, Peter, Ludvig, Elliot, Ludvig och Olivia!) Den var.. underhållande.. haha nejdå lite smårolig sådär :)
 
Asså det är någonting speciellt med mitt skratt som händer just nu, jag har skrattat jättemycket denna kväll (och nej det var inte för attt filmen var rolig, fast det var den ju men det är ej därför) Jag tror detta kan ha att göra med att jag har vart sjuk nu ett tag och jag har inte tränat någonting mer ordentligt sen föreställningen förra söndagen vilket jag har ett stort behov av då jag får en massa överskottsenergi annars haha + att jag ej skrattat så himla mycket under dessa sjukdagar. Nu när jag mår liiiiiite bättre känner jag att allt kommer på en gång, skrattar åt allt och alla haha, orkarej.
Mysig kväll! (Alla fick dock inte plats på bild)

Hej hej hemskt mycket hej

Hann ej blogga någonting igår men nu så!
Idag hade jag franska, psykologi (samtidigt faktiskt haha, det stod på shemat att franskan var inställd så en psykologilektion sattes in då istället och sedan visade det sig att franskan inte alls var inställd haha) Franskan slutatde lite tidigare så vi hann tillbaka till psykologin där vi "redovisade" ett miniarbete vi gjort de senaste lektionerna. Sedan har jag haft matte och svenska.
 
Nu har jag alltså bara 2 dagar i skolan kvar tills sommarlovet kan ta fart. Hur underbart? Imorgon är planen att ta sig till Sofia Contis studentmottagning med Stina och spendera lite tid där, ska bli mycket trevligt (GO CONTI!!), på torsdag är vi ju lediga pga nationaldagen + ledig fredag också, måndag och tisdag nästa vecka är "vanliga" skoldagar (läs chilldagar då vi typ enbart kommer ha betygsnack) och på onsdagen får vi loooooooooov :')
 
Nytagen lite sådär ofreshig bild

Eggs'n bacon

Dagens lunch goda lunch bestod utav äggröra, bacon och en utsökt tomatblandning. Enkelt och gott!


Pappa är ett matlagningsgeni


RSS 2.0